Texty písní LiL Seint 2010 Hip-Hop není jen hudba

Hip-Hop není jen hudba

Skrýt překlad písně ›

Dávno už vím, že hip-hop není o tom, co máš na sobě nebo, že si jezdíš v limuzíně. Není to ani o tom, kolik máš love na účtě. Neudělá tě Em Sím ani pěkné děvče. Musíš to mít v sobě. Musíš mít něco zažité, ať máš co rozdávat lidem z ulice. Tak jako já, nejsem světoví, ale vím, že čas ovoce nanosí. Uvidíš, že čas dá ti, co vážně chceš jen si za svým běž, jen musíš vědět a vážně chtít stovky naděje v sobě mít. Hip-Hop jako hudba taková, není jenom o tom, jak někdo někoho stále dojebáva. Ne, to fakt ne. O tom fakt není . Je to hlavně o pocitech, naládach a zážitku tvýho života. Budu si za tím stát, budu opakovat stále a znova stále dookola. Že Em Sím může být ten, co je k tomu životem veden. Tohle není psaníčko z deníku Diany Kobzanové. Tohle je pouliční sloka, vymyšlená v mojí hlavě, klidně seď a houpej se na Suckově palmě, dívej se na svět jinýma očima. Musíš to mít total v piči tak, jako já. Věci jiných, to mě už absolutně nezajímá. Každý ať si kutí svoje, vždyť o tom hip hop lidi je. Je spousta lidí, co nic nechápou, jen se v tom topí a nad myšlenkou tápou. Myslíš že lžu, to je tvoje chyba. Lež ta se mě absolutně netýka. Cesta pravdy ta je mi fakt blízka, myslíš, že ne tak, co je hej. Teď mě v klidu poslouchej. Já už si jedu stále jenom svoje, jedu si to tak jak se to líbí mě. Jedu si svuj unikatní styl, čekuješ muj beanyl, Beanyl mého hlasu sleduješ nenapadně jak vychytavám cestu beatu. Sedíš posloucháš a hledáš jen vady jenže nezapomeň, že ty začínal taky. Já sem Suck snad nebojíš se mě, bodejť by ne, když sem jak Hulk, co nikdy nezastavíš, nezpomalíš, neuděláš vůbec nic a můžeš chtít sebe víc. Jsem ze skupiny Dwojtakt jestli neznáš, tak časem poznáš. Jak dwojtakt dáva šach-mat poznáš toho ještě spousty, tak jako já. Já vpadl do tohoto snu v hip-hopu a za tohle vše vděčim Nigazovi. Fakt děkuju já potomhle vždy jen potajnu toužil. Tys mi však Nigaz ty sny splnil, ty sny splnil....

Dávno už vím,že Hip-Hop není hudba, je to styl aby si to pochopil. Životní cíl, opisovat zážitky popisovat prožitky, svojích chvil nabírání nových sil. Ale nepiš brácho o tom, co si neprožil, smyšlené přiběhy už sem odložil, opisuju život, fakty sem si doložil. A je jenom na tobě, aby sis to vyložil, uvěřil tak jak chceš. Snad mě neodsuzuješ jestli neznáš tak běž, jestli neznáš tak řeš. Dwojtakt cha-cha-chápeš, to jsme my děti štěstěny, ulici odevzdáni, sami sebe páni. A vždycky protkáni svými srdcemi, slovami, papírami, perami, brejkami, skycami, hlavami, rukami. Hip-Hop není jenom hudba nebo rap, je to novodobý svět každý z nás vyrustal a my pochopili hned. Náš život dávame do smyšlených vět. Jena, dva, tři, čtyři, pět. A za těch pár let hodně, hodně toho bylo, co se stalo. Nebylo toho málo život dal, bral, odevzdal, ale hip-hop popohnal dal naději a víru dwojtaktnímu dílu, ulicovému stylu, a my šli a pochopili, že hip-hop není jenom o tom, jaké věci máš, jestli se chrčíš a nebo dáš. Kámošů těch si važ, tak jako já, vážím si Sucka. A tak i ty nebuď najivní a pochop, že hip-hop není pro každého, volitelného, nezranitelného. Každý chce mít jméno, každý chce být pán, ale pochop, že život si nepíšeš sám, osud už je dám spočitán a ty nemužeš ho změnit, jenom čelit a bojovat, podporovat, pevně stát, dopisovat život svůj a tak běž nebo stůj. Já sem nestal já sem šel dál, oddanost hip-hopu sem prokázal, hudba mi dost času vzala, ale taky správnou cestu ukazala. Kterou cestou jít, naději v sobě mít a kámoše nezradit, a tak poslouchej dál toho kokota, co tyhle řádky psal, zažival, prožíval svoje chvíle až potom vlastní píle LS a S Lil Seint a Suck. cha-chápeš dwo-dwojtakt.

Jedu more od osmi už jako málé děcko. Jenom tady toto všecko, tu to někde skončim rýmovat tu, někde pičoviny sem tu, co to tu mám jenom tak asi vychytám tu, znám Patrika usměv Havířova tu, tuto je druhý koho tu znám, jenom tak asi tu kurva snad už poznám. V tomhle tom beatu v tomhle tom bytu more kde se nachazím. V tomhle tom Beatu v tomhle tom rytmu jak si davam vám, jenom to vychytavam touhle tou cestou jak to slyšim ušima dobře ty vole očima jenom tak koukam. Lehce písmena seskladavám a je to tak jak dávam, ty vole slyšíš moje slova. Ve kterých tu asi napíšu tu slova sou tu ty vle na mě nemůžeš hrát tuhle tu politiku. Žiju more v rapu třináct let, kde objevil sem se a poznal tenhle svět. Jo tak more na tak kluci z havířova. Raz dva tři, raz dva tři. Sevřete pěsti.
Interpreti podle abecedy Písničky podle abecedy